Vårt team

Tack vare våra medarbetare serverar vi mat och dryck i världsklass. I vår organisation finns de bästa och mest kunniga människorna från såväl rese-, livsmedels- och restaurangbranschen. Vi arbetar tillsammans för att leverera ett gott resultat, såväl verksamhetsmässigt som ekonomiskt.

I Sverige är vi ca 1495 medarbetare. De flesta av våra medarbetare arbetar som Barista eller cafévärd/värdinna, bartender, kallskänka, kock, loungevärd/värdinna, restaurangbiträde, servitör/servitris eller säljare i butik. Med stolthet och engagemang möter de våra gäster från tidig morgon till sen kväll, alla dagar om året. Genom kompetensutveckling fortsätter de ständigt att utvecklas.

I vår ledning finns erfarna specialister i branschen – från cheferna i verksamheten till våra styrelseledamöter. De utgör ett verkligt internationellt team av Food Travel Experts.


Lars Edengréen Managing Director

Lars är Managing Director i SSP Sverige sedan 2004 och har det övergripande ansvaret för företagets verksamhet och utveckling. Han sitter med i styrelserna SSP Financing Sweden AB, Scandinavian Service Partner AB, SSSP Financing Finland Oy, SSP Finland Oy, SSP Estonia och O'Learys Trademark AB. Lars är ekonom och har sin bakgrund i hotellbranschen innan han började i SSP 1987. Med mångårig erfarenhet och varierande arbetsuppgifter känner han SSP från grunden. Han började som operativt ansvarig för SAS samtliga personalrestauranger och var därefter driftchef för SSP:s verksamhet på Globen. I ett flertal år var han vice VD och affärsområdeschef inom den del av SSP som omfattar sport-, evenemangs- och arenaverksamhet.
Tillbaka


Joakim Klingsell Operations Director

Joakim är Operations Director och ingår i ledningsgruppen. Han är totalansvarig för att samordna och driva försäljnings- och driftsfrågor för SSP Sverige. Joakim har en bakgrund från både retail, fastighet, flygplats och restaurang sektorn. Han har tidigare arbetat på företag som Reitan (Pressbyrån och 7Eleven), Jones Lang LaSalle och O’Learys.
Tillbaka


Matthew Jones Purchasing Director

Matthew är Purchasing Director och ingår i ledningsgruppen. Matthew är engelsman och flyttade till Sverige år 2010 med sin svenska fru. Han har en gedigen bakgrund från förhandlings- och inköpsarbete bland annat inom retail- och hotellbranschen i England och arbetade som projektchef på Clas Ohlson innan han började i SSP i mars 2014.
Tillbaka


Anette Wahlstedt Marketing Director

Anette är Marketing Director och ingår i ledningsgruppen. I tjänsten ingår att ansvara för intern och extern kommunikation samt affärs- och konceptutveckling. Anette började i SSP 2008 och har tidigare arbetat både som specialist och i ledarbefattningar inom försäljning, marknadsföring och affärsutveckling hos KF, H&M och SAS. Hon kommer närmast från uppdraget som marknadschef inom SOS-Barnbyar.
Tillbaka


Pia Axelsson HR Director

Pia är HR Director och ingår i ledningsgruppen. Hon ansvarar för HR-frågor, utbildning och löneadministration. Pia har arbetat i företaget sedan 2001 varav den största delen av tiden som biträdande personalchef. Pia har en fil kand från personal- och arbetslivsprogrammet med fördjupning i handelsrätt/arbetsrätt vid Lunds Universitet och har även gått M-gruppens personalchefsprogram. Innan Pia började i SSP arbetade hon med HR-frågor inom Stockholms stad och Solna stad.
Tillbaka


Stefan Bäfverfeldt Sivberg Financial Director

Stefan är Financial Director och ingår i ledningsgruppen. Han ansvarar för företagets redovisnings- och controllerfunktion, kassa- och säkerhetssystem, IT och övriga affärssystem samt övrig ekonomisk uppföljning och rapportering. Stefan började i SSP 2010 och kommer närmast från tjänsten som Controllerchef & Gruppchef Regionekonomer vid Reitan Servicehandel Sverige AB. Innan dess arbetade han på TeliaSonera. Stefan har dubbla akademiska examina: Ekonomie Magister och Fil.kand i Informatik, båda vid Lunds universitet.
Tillbaka


Patricia Wehlén Business Coordinator

Patricia är Business Coordinator och ingår i ledningsgruppen. Hon samordnar aktiviteter inom ledningsgruppen och olika projektgrupper, som till exempel SSP:s interna säljsatsning Booster. De gäster som hör av sig med synpunkter till SSP:s gästombudsman möter Patricia, som tar emot och hanterar frågeställningarna. Hon började i SSP 1983 och har arbetat som assistent inom företagsledningen större delen av tiden. Patricias tidigare yrkeserfarenhet är från försäljning inom flyg- och resebyråbranschen.
Tillbaka


Ywonne Nordin Stare Operations Manager Region Arlanda

Ywonne är Operations Manager för driftområde Arlanda och ingår i ledningsrådet. Ywonne ansvarar i sin helhet för SSP:s operativa verksamhet på Arlanda, som är SSP Sveriges mest omfattande driftområde med 32 restauranger, caféer, barer och butiker, fyra lounger, en konferens- och eventavdelning samt sex produktionskök och ett lager. Hon började i SSP 1987 och har bland annat arbetat som avdelningschef för SAS lounger, manager för lounger och caféer och har även varit facklig förtroendeman under några år. Innan Ywonne kom till SSP arbetade hon inom restaurangbranschen några år och dessförinnan med ekonomisk administration.
Tillbaka


Susanne Wahlberg Operations Manager region Stockholm

Susanne är Operations Manager för driftområde Stockholm och ingår i ledningsrådet. Hon är totalansvarig för SSP:s operativa verksamhet på Centralstation Stockholm och Cityterminalen. Susanne började i SSP 1989 som logevärdinna på Globen. Hon fortsatte där som avdelningschef och därefter som ansvarig för VIP-avdelningarna, vilket inkluderade fester och banketter. Susanne slutade i SSP för att under några år prova nya utmaningar som restaurangchef, men återvände 2007 till SSP som ansvarig för SSP:s totala verksamhet på Solvalla Travbana. Sedan september 2008 är Susanne driftchef.
Tillbaka


Helena Ahldén Operations Manager Region Väst

Helena är Operations Manager för driftområde Väst och ingår i ledningsrådet. I tjänsten som driftchef ingår ansvaret för SSP:s verksamhet på Centralstation Göteborg, Göteborg-Landvetter Airport och Universeum. Hon arbetade inom SSP under 1997-2006 och började som controller på Göteborg-Landvetter Airport. Helena har internationell managementerfarenhet inom hotellnäringen och har arbetat som COO inom Espresso House. Hon började på SSP igen 2011 och kommer närmast från Milega som konsult med inriktning på organisation- och managementutveckling.
Tillbaka


Tim Bengtsson Operations Manager Region Syd

Tim är Operations Manager för driftområde Syd och ingår i ledningsrådet. I tjänsten som driftchef ingår ansvaret för SSP:s verksamhet på Centralstation Malmö, Malmö Airport och Swedbank Stadion.
Tillbaka


Sara Sandqvist Operations Manager Region Norr

Sara är Operations Manager för driftområde Norr och ingår i ledningsrådet. Som driftchef ansvarar Sara för den operativa verksamhet som SSP driver på Umeå City Airport, Luleå Airport och Kulturens Hus i Luleå. Sara har studerat juridik, företagsekonomi, engelska och psykologi på Umeå universitet. Hon har även arbetat och studerat i USA och Frankrike. Hennes brinnande intresse för försäljning och service tog fart i samband med arbete på SF Biografer, vilket ledde till att hon blev biografchef. År 2006 började på SSP som avdelningschef på Umeå City Airport och därefter som avdelningschef på Luleå Airport. Sara tillträdde tjänsten som Operations Manager i juni 2012.
Tillbaka


Expertis

Vi levererar mat och dryck av högsta kvalitet till våra kunder, ofta i en krävande och utmanande miljö .


Jobba hos oss

Välkommen till en arbetsplats med liv och rörelse! .

Lediga jobb


© SSP Group plc The Food Travel Experts 2008 - 2017