Starbucks kommer till Göteborg

SSP Nyhetsmeddelande 23-January-2012

Starbucks kommer till Göteborg

 

SSP kommer att driva Starbucks på Göteborgs centralstation

 

Göteborg, 23 januari 2012 - I morgon öppnar Göteborgs första Starbucks på centralstationen. Det är Starbucks partner, SSP, som kommer att driva den dagliga verksamheten. Detta blir den första Starbucks i Sverige som ligger centralt i en stad. Den allra första Starbucks i Sverige öppnades av SSP på Arlanda flygplats under 2010. 

 

"Vi är mycket glada över att öppna vår första butik i Göteborg på den här kända och centrala platsen", säger Arjan Oudejans, chef för Licensed Stores, Starbucks Europa, Mellanöstern och Afrika. "Vi är tacksamma för det varma välkomnande vi fick på Arlanda flygplats och vi är säkra på att kunder från hela Göteborg också kommer att uppskatta vårt kaffe och vår miljö - en plats mellan arbete och hem där man kan koppla av, träffa vänner och vara sig själv över en god kopp kaffe”.

 

Starbucks kommer att ligga på centralstationen i Göteborg, i anslutning till entrén mot Nordstan. Den nya butiken kommer att erbjuda lokala kunder, pendlare och resenärer högkvalitativt kaffe, innovativa produkter, en inbjudande och avslappnad atmosfär och den legendariska Starbucks-upplevelsen. 

 

Starbucks i Göteborg har ett omfattande utbud av 100% Fairtrade-certifierade espresso-baserade drycker och nybryggt kaffe, te och specialdrycker. Dessutom finns ett brett utbud av frukost, lunch och mellanmål i form av exempelvis smörgåsar, muffins och andra bakverk, samt desserter. 

 

"Det har gått över förväntan bra för Starbucks på Arlanda flygplats ända sedan vi öppnade där. Vi är glada över att kunna bygga vidare på denna framgång med den nya butiken i Göteborg. Vi är mycket förväntansfulla inför öppningen och vi ser fram emot att vidareutveckla vårt starka partnerskap med Starbucks i Sverige ", säger Lars Edengréen, vd för SSP Sverige.

 

Öppnandet av Starbucks i Göteborg är ytterligare ett steg i SSP:s inriktning på att ta in kvalitetsvarumärken till sin redan breda varumärkesportfölj och bekräftar partnerskapet mellan de två företagen. SSP och Starbucks ingick i ett strategiskt partnerskap i juni 2008. Både SSP och Starbucks är engagerade i att möta den växande efterfrågan på högkvalitativt kaffe och service, och man planerar att öppna Sveriges tredje Starbucks i Malmö i februari i år.

 

"Vi är mycket stolta över att kunna välkomna Starbucks till Göteborgs centralstation. Vi på Jernhusen vill erbjuda våra besökare och resenärer bra service och kvalitet, och Starbucks står ju för båda dessa saker. Eftersom detta är ett nytt och eftertraktat varumärke, kommer fler människor att komma till Göteborgs centralstation, vilket bidrar till stationens roll som en viktig social knutpunkt i staden”, säger Kerstin Gillsbro, vd för fastighetsbolaget Jernhusen. 

 

 

Korta fakta - Starbucks på Göteborgs centralstation

Adress: Nils Ericsonsplatsen 2

Sittplatser: 65

Storlek: 95 m2 på gatuplan + 36 m2 övervåning

  

För ytterligare information vänligen kontakta:

 

Lars Edengréen, VD, SSP Sweden

Telefon: 08-797 82 44, Mobil: 073-688 16 05, E-post: lars.edengreen@ssp.se 

 

Carole Pucik, Global Communications, Starbucks

Mobil:  +31 62 151 71 73 E-post: cpucik@starbucks.com

 

Kerstin Gillsbro, Managing VD, Jernhusen

Telefon: 08-410 626 01, Mobil: 070-621 26 29, E-post: kerstin.gillsbro@jernhusen.se 

 

 

Om SSP

SSP, The Food Travel Experts, är det ledande restaurangföretaget inom resemiljöer. SSP driver restauranger, barer, caféer och butiker på flygplatser, järnvägsstationer, vägkrogar, gallerior, konferenscenter, idrottsarenor samt inom andra trafikplatser. Efter 60 år i branschen har SSP idag över 30 000 medarbetare som tar hand om drygt fem miljoner kunder varje vecka. Företaget har verksamhet på fler än 140 flygplatser och 250 järnvägsstationer samt driver över 2 150 enheter i mer än 30 länder över hela världen. SSP har en bred portfölj av över 200 internationella, lokala och franchisade varumärken. Bland dessa återfinns Upper Crust, Starbucks, Caffè Ritazza, Burger King, M&S Simply Food, Bonne Journée, Pizza Hut, Caviar House & Prunier samt det ledande japanska varumärket Ajisen Ramen, liksom attraktiva koncept som till exempel Montreux Jazz Café i Genève och Bambini Wine Room i Sydney. Varumärkesportföljen skräddarsys för varje specifik plats och avgörs av variabler som till exempel passagerarprofil, kundernas behov, läge, storlek och utformning. Läs mer på www.foodtravelexperts.com/sweden.

Om Starbucks Coffee Company

Sedan 1971 arbetar Starbucks Coffee Company med etiskt ursprung och rostning av arabica- kaffebönor av hösta kvalitet. Idag, med försäljningsställen runt om i världen, är bolaget världens ledande kafferosteri och återförsäljare av specialkaffe. Genom ett orubbligt engagemang för förstklassigt genomförande och vägledande principer, kommer den unika Starbucks-upplevelsen till liv för varje kund genom varje kopp. För att ta del av denna upplevelse besök ett Starbucks-café eller gå in på www.starbucks.com.

Om Jernhusen

Jernhusen utvecklar, förvaltar och äger ett fastighetsbestånd av stationer, stationsområden, underhållsdepåer och godsterminaler längs med den svenska järnvägen. Jernhusen ägs av svenska staten och har 210 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Fastighetsbeståndet uppgår till 256 fastigheter, med ett totalt marknadsvärde på 9,7 miljarder kronor.

© SSP Group plc The Food Travel Experts 2008 - 2017