O'Learys byter ägare

SSP Nyhetsmeddelande 13-January-2012

Som en del av SSPs policy att fokusera på kärnaffären säljer man nu varumärket O'Learys. Köpare är O'Learys ledning. SSP behåller exklusiv rätt att driva O'Learys på reserelaterade platser, som tågstationer och flygplatser, globalt.

– Vi är mycket glada och stolta över den tid som vi haft förmån att driva O'Learys, men O'Learys ledning lämnade ett bud som vi inte kunde tacka nej till. För oss ligger det också i linje med vår strategi - att fokusera på det vi är bäst på - drift av barer, restauranger och caféer i resemiljöer, säger Lars Edengréen, vd SSP.

Ägarförändringen medför i stort inga förändringar i verksamheten. Visserligen går vi nu in i en ny och spännande fas, där vi fortsätter vårt långsiktiga arbete med att etablera fler restauranger i fler länder. Vi klipper inte banden med SSP som i dag är vår största multioperator vilken under många år framöver fortsätter etableringar på flygplatser och tågstationer världen över, säger Wilhelm Vintilescu, VD O’Learys Trademark.

Affären blev klar idag, 13 januari, och O'Learys medarbetare har blivit informerade. Inga tjänster berörs av försäljningen.


För mer information, kontakta:

Wilhelm Vintilescu, VD O’Learys Trademark:

Tel: +4670-710 80 05, E-post: wilhelm.vintilescu@olearys.se


Lars Edengréen, VD SSP Sverige

Tel: +46 8 797 82 44 Mobil: +46 73 688 16 05, E-post: lars.edengreen@ssp.se

Om O’Learys

Restaurangkedjan O’Learys med sina närmare 60 restauranger i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Spanien, Tyskland och Singapore är bland annat känt för sin unika inredning inspirerad från Boston och många tv-skärmar. O’Learys är en mötesplats för alla som främst erbjuder sina gäster god mat inspirerad från det nordamerikanska köket temasatt kring sport och musikupplevelser. O’Learys grundades 1988 av krögarprofilen Jonas Reinholdsson då första enheten öppnade den 16 november i Göteborg. O'Learys Trademark och varumärket O'Learys ägs från januari 2012 av grundaren Jonas Reinholdsson, VD Wilhelm Vintilescu och COO Christian Bellander som alla arbetat i bolaget sedan 2003. Tillsammans äger de bolaget med en grupp investerare bestående av Mikael och Manfred Gottschlich samt Björn Johansson.

Om SSP

SSP, The Food Travel Experts, är det ledande restaurangföretaget inom resemiljöer. SSP driver restauranger, barer, caféer och butiker på flygplatser, järnvägsstationer, vägkrogar, gallerior, konferenscenter, idrottsarenor samt inom andra trafikplatser. Efter 60 år i branschen har SSP idag över 30 000 medarbetare som tar hand om drygt fem miljoner kunder varje vecka. Företaget har verksamhet på fler än 140 flygplatser och 250 järnvägsstationer samt driver över 2 150 enheter i mer än 30 länder över hela världen. SSP har en bred portfölj av över 200 internationella, lokala och franchisade varumärken. Bland dessa återfinns Upper Crust, Starbucks, Caffè Ritazza, Burger King, M&S Simply Food, Bonne Journée, Pizza Hut, Caviar House & Prunier samt det ledande japanska varumärket Ajisen Ramen, liksom attraktiva koncept som till exempel Montreux Jazz Café i Genève och Bambini Wine Room i Sydney. Varumärkesportföljen skräddarsys för varje specifik plats och avgörs av variabler som till exempel passagerarprofil, kundernas behov, läge, storlek och utformning. Läs mer på www.foodtravelexperts.com/sweden.

© SSP Group plc The Food Travel Experts 2008 - 2017