Norgesglasset på Oslo Lufthavn vant pris

SSP News Release 1-July-2018

Torsdag 21. juni vant Norgesglasset prisen for verdens beste serveringssted på flyplass innenfor kategorien «Outstanding Food & Beverage Design» i FAB Awards.

FAB Awards er en internasjonal konkurranse som kårer de beste serveringsstedene på flyplasser i verden innenfor ulike kategorier. Prisutdelingen arrangeres i tilknytning til konferansen FAB Conference og i regi av den uavhengige organisasjonen The Moodie Report og søster-publikasjonen The Foodie Report.

Prisene er utviklet for å anerkjenne det beste og mest innovative innen mat og drikke på flyplasser og jernbanestasjoner. Til Norgesglassets legendariske design har Snøhetta hentet inspirasjon fra det velkjente glasset med samme navn. Et klassisk produkt som i lang tid har blitt brukt til å lagre mat i mange norske hjem. Snøhetta gjenbrukte over 4000 originale Norgesglass for å kle tak og bakvegg i baren. Utvalgte glass lyser fra innsiden og skaper en lunefull variasjon i lys og skygge. En enorm lysekrone, som også består av Norgesglass, fanger øyet med et glitrende lysspill. Det tradisjonelle Norgesglasset er kjent for sin karakteristiske røde gummipakning og grå aluminiumsdeksel, elementer som er gjengitt i barens design gjennom sin enkle farge- og materialpalett. En lang sofa omgir bakveggen, og der glassplaten møter sofaen, endres strukturen fra glass til lyse røde puter, noe som fremkaller fargen på glassenes gummipakning.

Det er også gledelig at Haven på Oslo Lufthavn ble kåret til regional vinner (Europa) i kategorien Airport ‘Food to Go’ of the Year.

 

© SSP Group plc The Food Travel Experts 2008 - 2019