W.B. Samson åpnet på Oslo Lufthavn

SSP News Release 15-February-2013

Fredag 15. februar åpnet W.B. Samson på Oslo Lufthavn. Det tradisjonsrike bakeriet er lokalisert i avgangshallen rett utenfor sikkerhetskontrollen. På W. B. Samson kan man få ferske bakevarer, påsmurte brødvarer, hele kaker til små eller store anledninger, hele brød å ta med hjem, baristakaffe eller til og med et godt glass vin. Bakeriet er det eneste fullverdige bakeriet i Skandinavia, kanskje i hele verden på en flyplass.  - Vi er utrolig glad for å få lov til å representere Oslo og Norge på den måten for mange millioner mennesker hvert år, kommenterer Carl Fredrik Samson, kjedeleder og 5. generasjon Samson.

 

- Vi oppretter et lite, men fullverdig bakeri med egen steinovn, eltemaskin og heveskap. Det er etter det vi kjenner til Skandinavias og kanskje også verdens eneste fullverdige bakeri på en flyplass, uten at vi kan være helt sikre på det siste. Vi vet i alle fall ikke om noe annet, sier Carl Fredrik Samson.

 

SSP og OSL ønsket å trekke elementer av Oslo sentrum opp til Gardermoen og la reisende forlate Oslo og Norge med inntrykk av noe naturlig, autentisk og ekte norsk.

 

- Vi er stolte over å få være med på å hente de gode norske håndverkstradisjonene til Samson fra Egertorget og Oslo til flyplassen. Nå kan også andre enn Osloborgere få nyte det gode bakverket og de nydelige kakene som Samson tilbyr, uttaler administrerende direktør Morten Solberg Nilsen i SSP The Food Travel Experts.

 

W.B. Samson A/S er et familiebakeri og ble etablert i 1894 av Wilhelm Bismark Samson. Den gang lå bakeriet i underetasjen på det som i dag er utsalget på Egertorget. I 1911 ble produksjonen flyttet til Gyldenløvesgate 8 på Frogner i Oslo. Der ligger den fortsatt og det produseres førsteklasses bakervarer etter gamle og nye oppskrifter i 3 etasjer.  Ferske egg, frisk frukt, fersk fløtekrem, ekte Jamaica-rum i napoleonsglasuren og de beste rosinene fra California er en selvfølge.

 

 

 

 

© SSP Group plc The Food Travel Experts 2008 - 2019