Smaken av gull

SSP News Release 7-May-2012

Kjøkkensjefen ved Le Grand Comptoir tok gull i Sør-Korea.

Fredag 4. mai. klarte Geir Magnus Svae og hans medhjelper og vår kjøkkensjef på Le Grand Comptoir, Christer Rødseth å hale inn seieren i Global Chef Challenge som gikk av stabelen i Daejon i Sør-Korea.

Christer er kokk på juniorkokkelandslaget, mens Geir er manager. Global Chef Challenge er en prestisjetung kokkekonkurranse som arrangeres under verdenskongressen for kokker, WACS.

Christer og Geir gikk til topps i finalen mot 6 andre par, hvor de hadde 5 timer på seg før første rett av en fireretts meny til 12 personer skulle ut på bordet.

Det norske laget serverte:
Forrett: Sopp med vaktelegg
Fisk:Sterlingkveite fra Hjelmeland med jordskokk royal
Kjøtt: Ytrefilet og bryst av wagu med en variasjon med løk
Dessert: Jordbær med hvit sjokolade og pistasje

 Da presentasjonen var ferdig måtte kokkene vente et helt døgn før de fikk resultatet.

- Vi hadde en litt semidårlig følelse etter konkurransen etter å ha fått noen negative tilbakemeldinger fra dommerne, forteller Christer. – I tillegg vant vi prisen for ”beste fisk”, og da tenkte vi at løpet var kjørt, ettersom det i Bocuse D’or er slik at de som får ”beste fisk” eller ”beste kjøtt” får delt 4. plass. Heldigvis var det ikke sånn her, sier Christer.

Den neste konkurransen som står for tur for Christer er OL i Erfurt i oktober hvor han skal konkurrere sammen med juniorkokkelandslaget. – Vi er 10 kokker på laget og trener annenhver helg frem til det.  

 

 

Om Global Chef Challenge:
Global Chef Challenge arrangeres i forbindelse til den store internasjonale kokkekongressen WACS. I 2014 arrangeres kongressen i Stavanger om NKL er vertskap.
For mer informasjon, se www.wacs2012.org

© SSP Group plc The Food Travel Experts 2008 - 2019