Starbucks åpner sin første filial i Norge

SSP News Release 16-June-2011

Oslo Lufthavn Gardermoen ønsker Starbucks velkommen i begynnelsen av 2012

Oslo, 16. juni 2011 – Starbucks Coffee Company (NASDAQ: SBUX) og SSP, den ledende aktøren innen mat- og drikkeservering på reiselokasjoner over hele verden, kunngjorde i dag at de skal etablere Starbucks –filial i Norge. Den første filialen åpner på Oslo Lufthavn (OSL) i begynnelsen av 2012.

 – Vi er veldig glade for å kunne tilby kunder i Norge den unike Starbucks-opplevelsen. Norge har verdens høyeste forbruk av kaffe per innbygger, og det representerer en stor mulighet for Starbucks. Vi gleder oss til å møte de nye kundene våre og bli en del av det lokale markedet, sier Rich Nelsen, adm. dir. for Starbucks Europa, Midtøsten og Afrika.   

Flott supplement
Avtalen er i tråd med Starbucks' ønske om å øke den internasjonale filialveksten med lisensierte partnere.  Starbucks og SSP inngikk et strategisk partnerskap i juni 2008 og har siden da åpnet 29 filialer i Storbritannia, Spania, Frankrike, Tyskland, Sveits og Sverige.  Avtalen viderefører også Starbucks' strategi om å åpne filialer på viktige internasjonale reiselokasjoner og å variere distribusjonskanalene for å sikre fortsatt ekspansjon og lønnsom vekst.

 – Vi er glade for å kunne bygge videre på vår vellykkede drift av Starbucks-kaffehus i Europa, og for å spille en rolle i etableringen av Starbucks i Norge. Vi er sikre på at Starbucks vil være et flott supplement til de spisestedene vi allerede driver på Gardermoen, sier Morten Solberg Nilsen, administrerende direktør i SSP Norge, og fortsetter:

– En av SSPs styrker er vår brede portefølje av ledende internasjonale, nasjonale og lokale merkevarer, kombinert med vår evne til å bringe disse inn i reiselokasjonene’.

Oslo Lufthavn har mer enn 20 millioner passasjerer årlig. Med byggingen av Terminal 2 vil OSL ha en kapasitet på 28 millioner passasjerer årlig når terminalen ferdigstilles i 2017.

Salgssuksess
Denne kunngjøringen kommer i kjølvannet av den svært vellykkede lanseringen av Starbucks Iced Latte-produkter gjennom dagligvarekanalen i januar. På noen få måneder har disse produktene oppnådd en markedsandel på 37 prosent for drikkeklare kaffeprodukter i Norge.

 – Vi er svært takknemlige for den overveldende positive mottakelsen Starbucks Iced Latte-produktene har fått av kundene i Norge. Etter en så varm velkomst er det naturlige neste skrittet for oss å åpne vår første filial, sier Nelsen.

Alle espressobaserte drikker og Starbucks Iced Latte-produkter som serveres hos Starbucks i Norge og Europa, er laget av 100 prosent Fairtrade-merket espresso. Gjennom sitt samarbeid gir Starbucks og Fairtrade kundene muligheten til å ta ansvarsbevisste og etisk riktige valg når det gjelder kaffen de drikker, slik at de kan bidra til at kaffebøndene får en rettferdig betaling. Starbucks er en av verdens største kjøpere av Fairtrade-merket kaffe.

Om Starbucks
Starbucks Coffee Company har siden 1971 vært opptatt av rettferdig handel og brenning av verdens beste arabica-kaffe. Selskapet har i dag filialer over hele verden og er verdens fremste produsent og forhandler av spesialkaffe. Takket være våre retningslinjer og vårt urokkelige engasjement for høy kvalitet kan vi tilby den unike Starbucks-opplevelsen til hver eneste kunde gjennom hver eneste kopp. Ta del i opplevelsen ved å besøke oss i filialene eller via Internett på www.starbucks.com.

© SSP Group plc The Food Travel Experts 2008 - 2019